top of page

Rieten Daken

Voordelen

Riet geeft als enige dakbedekking geen condens af aan de binnenzijde, waardoor vocht en temperatuurschommelingen worden voorkomen. Derhalve is riet gekend voor zijn uitstekend isolerend vermogen.

 

Riet geeft een prachtige romantische uitstraling waardoor uw woning een volledig andere indruk weergeeft.

 

Aan de binnenzijde is er een bijna constante temperatuur; geen vasthoudende hitte in de zomer en geen bevriezing in de winterperiode.

 

Riet is de meest milieuvriendelijke dakbedekking aldus de beoordeling volgens milieuclassificatie Nibe.

 

Uw woning krijgt een kapitale opwaardering door het rieten dak.

Offerte nodig?

Levensduur

Een vakkundig aangebracht en goed onderhouden rieten dak heeft een levensduur van minimaal 25 jaar, maar 40 jaar of langer is geen uitzondering. De levensduur van het dak is afhankelijk van de vochtigheidsgraad van het dak. Hoe droger het dak, hoe langer de levensduur. Diverse factoren beïnvloeden de vochtigheidsgraad : oriëntatie van het dak, bomen in de omgeving, helling van het dak en het (preventief) onderhoud.

Kwaliteit van het Riet

Alleen zoetwaterriet van eerste kwaliteit mag verwerkt worden. Riet van eerste kwaliteit bestaat uit volwassen rechte, buigzame, harde stengels zonder blad. Het gebruikte riet, de dikte van het rietpakket en de uitvoering behoren op elkaar afgestemd te zijn.

Isolatie

Isolatiematerialen hebben als doel het verpakken van lucht. Door de holle stengel van het riet hebben rieten daken dus een uitstekend isolerend vermogen.

Daarnaast geldt dat een adequate en goed uitgevoerde isolatie van het rieten dak energieverlies en vochtproblematiek voorkomt en en het comfort in de binnenruimten bevordert.

Isolatie
Algenbestrijding

Algenbestrijding

Algonkil is ontwikkeld voor de verwijdering van vuil en groene aanslag en voor het herstellen van de schoonheid van rieten en leien daken. Applicatie van de Algonkil reinigt uw rieten dak en voorkomt nieuwe algen- en mossengroei. Algen en mossengroei hebben een negatieve invloed op de levensduur van het rieten dak. Een geringe investering in preventief onderhoud betaalt zich terug in de vorm van een relevante levensduurverlenging van het rieten dak.

 

De applicatie wordt toegepast door het product onder lage druk op het dak te spuiten. Er moet ongeveer 350 tot 450 ml/m2 op het dak worden aangebracht. Algonkil wordt preventief aangebracht en doodt bestaande algen en mossen waardoor het dak gemiddeld droger blijft en schimmels minder kans krijgen zich te ontwikkelen. De kosten van de behandeling worden ruimschoots terugverdiend op toekomstige onderhoudskosten.

Algonkil draagt bij tot een optimale levensduur van het rieten dak. Afhankelijk van de omstandigheden en het onderhoud van het dak, bedraagt de gemiddelde levensduur van een rieten dak 35 tot 50 jaar.

bottom of page